Geen feest zonder bierfiets

Steeds vaker ziet men de bierfiets. Dit is eigenlijk geen fiets, maar meer een bar op een kar met pedalen aan de barkrukken. Deze kar wordt ook de bierfiets genoemd. Groepen tot twintig personen kunnen gebruik maken van deze fietsen. De bar op de fiets in gericht in de lengte, zodat het gezicht van de trappende bargasten gericht staat op de bar. Achterop de kar is in de breedte een bankje gemaakt waar drie personen kunnen zitten die kunnen sturen het overzicht kunnen bewaren. Hier bevindt zich ook het stuur. Afbeeldingen van de fiets zijn te zien op 247fietsen.nl. Het is uiteraard noodzakelijk en zelfs verplicht dat de bestuurder van de bierfiets zelf geen bier heeft gedronken. Nu zijn de richtlijnen hiervoor nog niet geheel vastgesteld, want met alcohol op mag er wel gefietst worden. Nu is de bierfiets natuurlijk geen normale fiets en is het eigenlijk meer een wagen die niet harder rijdt dan 15 kilometer per uur. Nu zijn bierfietsen niet heel populair voor algemeen gebruik. Deze zijn dan ook niet terug verkrijgbaar bij 247 fietsen. 

Verboden voor bierfietsen 

 

Omdat er op de bierfiets vaak te veel bier wordt gedronken door de personen die aan de bar zitten en dus aan het trappen zijn, vormt deze fiets geregeld voor overlast. Denk hierbij aan:

– Geluidsoverlast

– Vervuiling

– Vernieling

– Openbaar dronkenschap

Nu is de vraag of dit door de fiets komt of door de mensen die de fiets gebruiken. Er zijn enkele particulieren bekend die in het bezit zijn van een bierfiets, meestal hebben zij de aankoop gedaan bij www.247fietsen.nl. Vaak worden de bierfietsen gehuurd voor groepsevenementen, denk hierbij aan vrijgezellenfeesten. In verhouding is de fiets niet al te prijzig en heeft kan de groep direct een leuke activiteit te doen, is het in de buitenlucht en wordt er gedronken.